Fustenlijn

In opdracht van Van Uitert BV heeft TRE bij een brouwerij in Madrid de inbedrijfstelling van een 4-tal robots voor zijn rekening genomen. Het betreft een fustenlijn waarbij kunststof preforms ontstapeld worden om vervolgens opgeblazen te worden tot fust. Het fust wordt vervolgens gevuld, gesleeved, voorzien van een tapaansluiting (smartcap), ingepakt en gepalletiseerd. Van Uitert BV heeft deze lijn geleverd met uitzondering van de blowmoulder, vuller en de sleever.

TRE heeft hierbij de volgende robotinstallaties in bedrijf gesteld:

 

 

Depalletisers preforms, FANUC M-410iC/185:

De preforms worden op een pallet ingevoerd door de operator. De robot heeft vervolgens als functie:

– Afnemen bovenplaat
– Afnemen tussenplaten
– Ontstapelen preforms
– Ontstapelen pallets

Alles behalve de preforms wordt gesorteerd op aparte stapels door de robot. Ook verwijdert de robot nog de tussenvellen van de smartcap depalletiser.

Capper en Packer robot, dual arm FANUC M-710iC/50 + M-410iC/110:

De gesleevede fusten worden door het transportsysteem de robotcel ingevoerd. Vanaf de andere zijde worden de smartcaps ingevoerd. De capper robot pakt eerst een smartcap op. Dit wordt gedaan door de orientatie te zoeken met een slimme pocket in de robotkop. De robot roteert over de smartcap en wanneer deze exact in de pocket valt dan wordt dit gedetecteerd en wordt de smartcap middels vacuum opgepakt.

De smartcap wordt naar het fust bewogen en de robot voert weer een roterende zoekbeweging uit om de juiste positie te vinden. Wanneer de smartcap over het fust heen zakt, is de juiste positie bereikt. De robot draait nu nog een slag om de smartcap te fixeren.

Van capper naar packer

Het fust met smartcap wordt nu doorgevoerd richting de packer robot. Deze robot pakt het fust op, haalt het door een blower zodat het meeste condens eraf is en zet het fust in een doos. De dozen gaan vervolgens via een dozensluiter richting de palletiser.

Palletiser FANUC M-410iC/110:

De dozen worden middels het transportsysteem de robotcel binnengebracht. Ook wordt een stapel pallets door de operator in de cel gezet. De robot zoekt de bovenste pallet van de stapel en zet deze op de palletiseerpositie. Vervolgens worden de dozen één voor één opgepakt en volgens voorgeprogrammeerd patroon op de pallet gestapeld.